Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZavršna posjeta ambasadora Sattlera premijeru Nikšiću: Na pomolu novi koraci ka EU

Završna posjeta ambasadora Sattlera premijeru Nikšiću: Na pomolu novi koraci ka EU

Oproštajna posjeta ambasadora Sattlera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, danas je primio šefa Delegacije Evropske unije, Johana Satlera. Ovaj sastanak održan je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu i predstavlja oproštajnu posjetu ambasadora Sattlera.

Zahvale za doprinos evropskom putu

Premijer Nikšić je izrazio zahvalnost ambasadoru Sattleru na njegovom angažmanu u procesu evropskih integracija BiH. Naglasio je kako će Sattler ostati zapamćen kao veliki prijatelj Bosne i Hercegovine.

Potrebne reforme za dalji napredak

Ambasador Sattler pohvalio je rad Federalne vlade, ali je ukazao i na važne reforme. Posebno je naglašena borba protiv korupcije i izgradnja Koridora Vc, koji su ključni za dalji napredak u EU integracijama.

Koraci ka Evropskoj uniji

Tokom Sattlerovog mandata, Bosna i Hercegovina je postigla značajne korake ka EU. Donošenje odluke Evropskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora označava važnu prekretnicu.

Uspješna budućnost i simbolični poklon

Premijer Nikšić poželio je ambasadoru Sattleru uspješne buduće projekte, a u ime Vlade FBiH uručio mu simboličan poklon. Sastanak je bio prilika za razmjenu mišljenja o trenutnoj situaciji u zemlji i regiji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -