Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaradnja između Bosne i Hercegovine i Egipta: Unapređenje turističkih odnosa

Saradnja između Bosne i Hercegovine i Egipta: Unapređenje turističkih odnosa

Ministrica Pozder prima ambasadora Egipta

Federalna ministrica okoliša i turizma, Nasiha Pozder, danas je primila ambasadora Arapske Republike Egipat, Yassera Abdelrahmana Ali Soroura, u oproštajnu posjetu. Saopćenje je objavljeno putem Ureda Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću.

Potencijalna saradnja u turizmu

Tokom sastanka, ministarka Pozder je naglasila mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti turizma između Bosne i Hercegovine i Egipta. Prepoznala je da postoji značajan potencijal za razmjenu turista, istaknuvši da je Egipat zanimljivo tržište za Bosnu i Hercegovinu.

Egipatski turisti i Bosna i Hercegovina

Prema njenim riječima, mali broj turista iz Egipta trenutno posjećuje Bosnu i Hercegovinu, dok više od 12,5 miliona Egipćana putuje van svoje zemlje. Nasiha Pozder vjeruje da bi otvaranje avio-linija moglo olakšati putovanja i privući više turista u našu zemlju.

Vizne olakšice i budući planovi

Ambasador Sorour je rekao da turizam predstavlja ključnu platformu za jačanje odnosa dviju zemalja. Obećao je podršku pri potpisivanju protokola koji bi olakšao vizne procedure. Ministrica Pozder se zahvalila ambasadoru na njegovom angažmanu i poželjela mu uspjeh u budućim poslovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -