Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUhapšeni u akciji "Incitat": Korupcija u građevinskom sektoru na meti pravosudnih organa

Uhapšeni u akciji “Incitat”: Korupcija u građevinskom sektoru na meti pravosudnih organa

Privođenje osumnjičenih zbog korupcije

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) odredilo je pritvor jednom od osumnjičenih učesnika akcije “Incitat”. O ovom mjerama odlučeno je zbog opasnosti od bjekstva te mogućnosti uticaja na svjedoke. Osumnjičeni bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu i prikrivati dokaze.

Akcija SIPA-e protiv sistemske korupcije

U subotu je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) sprovela akciju “Incitat”. U okviru ove operacije uhapšena su četiri osumnjičena, uključujući načelnika Trnova Ibru Berilu. Također su uhapšeni Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović iz Lok-pil d.o.o. i Edina Džigal.

Mjere zabrane za umiješane u korupciju

Dok su Edina Džigal određene mjere zabrane, ostali osumnjičeni su zadržani u jednomjesečnom pritvoru. Oni se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, uključujući zloupotrebu položaja i pranje novca. Ova situacija ukazuje na ozbiljne poteškoće u građevinskom sektoru.

Posljedice za građevinski sektor

Korupcija u građevinskom sektoru stvara velike probleme. Ova akcija ukazuje na ozbiljan problem s kojim se suočava pravosudni sistem. Angažman nadležnih institucija je ključan za borbu protiv ovakvih pojava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -