Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistar Hurtić upozorava na rast nasilja nad djecom: "Zaštita djece mora biti...

Ministar Hurtić upozorava na rast nasilja nad djecom: “Zaštita djece mora biti prioritet”

Hitna potreba za zaštitom

Ministar za ljudska prava i izbjeglice, Sevlid Hurtić, izrazio je zabrinutost zbog porasta nasilja nad djecom. Tokom svoje nedavne posjete porodicama pogođene djece, naglasio je hitnost reakcija nadležnih institucija. Hurtić je rekao da su djeca najranjiviji članovi društva i da je njihova zaštita prioritet za sve.

Osuda nasilja nad djecom

“Ovakvi napadi su potpuno neprihvatljivi i moraju biti odmah i temeljito istraženi,” istakao je ministar. On je pružio podršku porodicama povrijeđene djece, obećavajući da će nadležne institucije učiniti sve što je potrebno kako bi se odgovorni za ove sramotne napade priveli pravdi.

Podsjećanje na zajednički cilj

Ministar Hurtić dodatno je podvukao: “Napad na djecu je najteži oblik nasilja koji pogađa cijelo društvo.” Tokom susreta s predstavnikom srpske zajednice, Dušanom Golom, razgovarali su o nedavnom napadu na srpsku djecu u naselju Baćevići.

Potrebne mjere za prevenciju

Hurtić je izrazio duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Naglasio je da je ključno hitno djelovati kako bi se osigurala sigurnost svih djece. “Neprihvatljivo je da se bilo koja djeca suočavaju s nasiljem, bez obzira na njihovu etničku pripadnost,” dodao je Hurtić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -