Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKružni vijadukt na Devetoj transverzali: Kontroverze između načelnika i ministra

Kružni vijadukt na Devetoj transverzali: Kontroverze između načelnika i ministra

Asfaltiranje kružnog vijadukta u Novom Gradu

U Novom Gradu se aktivno privodi kraju projekt kružnog vijadukta na Devetoj transverzali. Načelnik Efendić podijelio je fotografije postavljanja završnog sloja asfalta putem društvenih mreža. Njegova objava je izazvala brojne reakcije među građanima i političarima.

Ironični komentar ministra Štete

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, nije se mogao suzdržati od ironije. U svom komentaru, pohvalio je Efendića, naglašavajući da je dobro pratiti sve projekte Ministarstva, uključujući i ovaj.

Rasprava o zaduženjima i realizaciji projekta

Rasprava o tome ko je odgovoran za izgradnju kružnog vijadukta postala je centralna tema. Načelnik Efendić pojasnio je da je Općina Novi Grad također potpisnik sporazuma o zajedničkoj realizaciji s Ministarstvom saobraćaja.

“Projekat je pokrenut davno i napokon se privodi kraju. Pomalo je neprimjereno zaboraviti ulogu naše općine u ovoj realizaciji”, istakao je Efendić.

Problemi sa privremenim objektima

Načelnik je naglasio da su problemi s privremenim objektima, koji su rješavani putem Skupštine KS, odgodili radove. “To je potrajalo 2-3 godine, ali važno je da se sada završava ono što smo započeli”, zaključio je Efendić.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -