Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTitula "Jablan" pripala biku Gavranu na Kočićevom zboru

Titula “Jablan” pripala biku Gavranu na Kočićevom zboru

Uzbudljivo nadmetanje bikova na Manjači

Nakon dva dana napetog takmičenja, borba bikova na Kočićevom zboru u Stričićima završila je u znaku fer pleja. Održava se svake godine na Manjači i privlači brojne posjetitelje. Ove godine, za titulu “Jablan” borilo se 26 bikova iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine.

Pobjednici u teškim i srednjim kategorijama

Pobjednik u teškoj kategoriji je bik Gavran, uzgajivača Benita Brajkovića iz Kiseljaka. U srednjoj kategoriji, titulu je osvojio bik Kukan, poznat kao Ringišpil, vlasnika Jove Vođevića Dumana. Boreći se u jakoj konkurenciji, Gavran je zasluženo odnio titulu zahvaljujući svojoj snazi i vještini.

Osvojene nagrade i priznanja

Gavranova pobjeda donijela je Brajkoviću nagradu od 6.000 KM, dok je Duman kao vicešampion primio 3.000 KM za Mišku. Kukan, poznat po svojoj okretnosti, osigurao je Dumanovoj porodici dodatnih 4.000 KM nakon pobjede nad bika Zec iz ekipe braće Drinić.

Dumanova strast prema bikovima

Jovo Vođević Duman, veteran ovog zborovanja, izrazio je svoje zadovoljstvo pobjedom. “Nije meni do para, meni je srce puno”, izjavio je Duman, koji već decenijama ne propušta Kočićev zbor. Iako živi u Velsu, njegova strast prema bikovima ostaje nepromijenjena, a do sada je na njih potrošao oko 100.000 eura.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -