Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZavršni sloj asfalta na Devetoj transverzali i mostu uz kružni tok

Završni sloj asfalta na Devetoj transverzali i mostu uz kružni tok

Predstojeći radovi na Devetoj transverzali

U narednoj sedmici počinje postavljanje završnog sloja asfalta na mostu koji se povezuje s kružnim tokom. Ovu informaciju je potvrdio ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, putem svog Facebook profila.

Deveta transverzala – značajan infrastrukturni projekt

Šteta je istakao da je Deveta transverzala jedan od najvećih projekata u oblasti cestovne infrastrukture. “Ponosan sam što se bliži završetak radova, s obzirom na sve izazove s kojima smo se susreli”, naglasio je ministar.

Povezivanje s autoputem i rasterećenje saobraćaja

Po završetku radova, Deveta transverzala će biti spojena s autoputem, što će značajno olakšati putovanje i smanjiti gužve u ovom dijelu Sarajeva. Također, očekuje se povećanje sigurnosti na ovim prometnicama.

Detalji o projektu

Dionica je duga 650 metara, a ukupna vrijednost projekta iznosi 3,9 miliona eura. Izvođač radova je kompanija Euro-asfalt. Do sada je u izgradnju Devete transverzale uloženo 14 miliona KM.

Finansijska podrška Evropske investicione banke

Dio potrebnih sredstava za realizaciju radova dolazi iz budžeta Evropske investicione banke (EBRD). Ovaj korak predstavlja značajan pomak u razvoju infrastrukture u Sarajevu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -