Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOkršaj na društvenim mrežama: Ministar Šteta i načelnik Efendić o završetku IX...

Okršaj na društvenim mrežama: Ministar Šteta i načelnik Efendić o završetku IX transverzale

Interakcija ministra saobraćaja i načelnika općine

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, i načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić, nedavno su imali žestoku raspravu na društvenim mrežama. Povod za ovu interakciju bila je objava načelnika Efendića koja je sadržavala snimke sa završetka asfalta na kružnom toku IX transverzale.

Kritika i pohvale u komentarima

Nakon objave Efendića, ministar Šteta je komentarisao njegov post, izrazivši zadovoljstvo što načelnik prati projekte koje Ministarstvo realizuje. Taj komentar, praćen emotikonima, naišao je na brzi odgovor načelnika, koji je naglasio da općina također igra ključnu ulogu u projektu.

Izazovi i postignuća

Efendić je istakao kako je općina bila potpisnik sporazuma sa Ministarstvom saobraćaja dug prije nego što je Šteta postao ministar. Također je naveo da su otežavajući faktori, poput rješavanja privremenih objekata, usporili realizaciju projekta za nekoliko godina.

Očekivanja od završetka IX transverzale

Nakon ovih komentara, Šteta je ponovo obavijestio javnost o napretku na projektu. Naglasio je da završetak IX transverzale predstavlja veliki korak naprijed za cestovnu infrastrukturu. Očekuje se da će ovaj projekt smanjiti gužve i poboljšati sigurnost u prometu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -