Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometUzbudljiv derbi: Radnik svladao Velež s 4:3

Uzbudljiv derbi: Radnik svladao Velež s 4:3

Pregled utakmice

U sjajnoj utakmici punoj preokreta, Radnik iz Bijeljine slavio je protiv Veleža rezultatom 4:3. Ovo je bila treća utakmica za oba tima u tekućoj sezoni. Radnik sada ima sedam bodova, dok je Velež ostao na tri.

Dinamični prvi dijelovi

Domaćini su brzo došli u vođstvo golom Pantelića u 4. minuti. Ipak, Rođeni su se brzo oporavili. U 12. minuti, Lauš postiže gol, a samo pet minuta kasnije, Halilović donosi preokret za Velež – 2:1.

Preokret i uzbuđenja do posljednjeg minuta

Na samom kraju prvog poluvremena, u sudijskoj nadoknadi, Mehanović iz okreta pogađa za 2:2. Drugih 45 minuta počelo je penalom za Radnik, kojeg je dosudio glavni sudija Dragan Todić nakon konsultacija s VAR-om. Krajišnik je sigurno izveo penal za 3:2.

U 69. minuti, Janjić povećava prednost na 4:2 iz skoka nakon centaršuta. Velež nije odustao, te su uspjeli ublažiti poraz Haskićem u 81. minuti, a konačan rezultat bio je 4:3.

Zaključak

Radnik je nastavio svoj uspješan niz, dok će Velež tražiti način da se vrati u formu. Ova utakmica pokazala je da su oba tima sposobna za uzbudljive trenutke i kvalitetan fudbal.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -