Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistar Helez traži ispitivanje bolovanja odbjeglog Zorana Galića

Ministar Helez traži ispitivanje bolovanja odbjeglog Zorana Galića

Helez o Galiću i njegovom bolovanju

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, izjavio je da će tražiti od pravosudnih organa da ispitaju Prvostepenu ljekarsku komisiju. Ova akcija uslijedila je nakon što je odbjegli zamjenik direktora SIPA-e, Zoran Galić, zatražio produženje bolovanja.

Galićev bijeg i pravosudna istraga

Zoran Galić nije se pojavio na radnom mjestu više od 42 dana. Od 9. juna je u bijegu i trenutačno nije dostupan pravosudnim organima. Helez je naglasio da je Galić osumnjičen za ozbiljna krivična djela, uključujući organizovani kriminal.

Zahtjev za profesionalizam

Ministar Helez je ukazao na važnost profesionalnog rada Prvostepene ljekarske komisije. Ukoliko Galić podnese zahtjev za bolovanje, Helez traži da se to detaljno ispita. Prema zakonima u Federaciji BiH, bolovanje može trajati do 42 dana bez dodatnih pregleda.

Apel za smjenom Galića

Helez je također pozvao članove Vijeća ministara BiH da sazovu sjednicu kako bi smijenili Galića. Smatra da je neophodno da svi građani budu jednaki pred zakonom. Osoba koja izbjegava pravosudne organe ne smije obnašati javnu funkciju, zaključio je Helez.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -