Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPovoljne vremenske prilike za vožnju, ali očekujte radove na cestama

Povoljne vremenske prilike za vožnju, ali očekujte radove na cestama

Trenutna situacija na cestama

Danas su uvjeti za vožnju povoljni, dok je promet vozila umjeren do povremeno pojačan. Zbog najavljenih visokih dnevnih temperatura, preporučujemo putovanja u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Radovi i obustave saobraćaja

Na naplatnom mjestu Lepenica na autoputu A-1, saobraća se usporeno, bez obustava. Od ponedjeljka 26.08. u 08 sati do utorka 27.08.2024. godine do 08 sati, saobraćaj će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz pravca Konjica prema naplatnom mjestu Lepenica.

Magistralni putevi pod radovima

Aktuelni radovi se odvijaju i na magistralnim putevima: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina oraz Bijeljina-Rača. Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, za vozila do 30 tona omogućeno je kretanje jednom trakom, dok je za teža vozila saobraćaj obustavljen.

Granični prelazi i čekanja

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša, primijećen je pojačan promet vozila. Ostali prelazi nemaju duža zadržavanja od 30 minuta. Napominjemo da su čekanja podložna brzim izmjenama, pa vozači mogu pregledati kamere na web stranici bihamk.ba.

Zabrane i preporuke

Za vozila preko 5 tona zabranjen je saobraćaj na graničnom prelazu Karakaj. Teretna vozila se preusmjeravaju na prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak. Granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić otvoren je za putnički saobraćaj do kraja avgusta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -