Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSud BiH Odbija Žalbu Snage Naroda, Rješenje Stiglo Nakon Problema s Adresom

Sud BiH Odbija Žalbu Snage Naroda, Rješenje Stiglo Nakon Problema s Adresom

Rješenje Suda BiH Dostavljeno

Sud Bosne i Hercegovine konačno je dostavio rješenje političkom subjektu „Snaga naroda“. Ova informacija potvrđena je iz Suda, a predmet je dostavljen putem oglasne table.

Kazna za Preuranjenu Kampanju

Centralna izborna komisija (CIK) BiH kaznila je „Snagu naroda“ i njenog predsjednika Ramu Isaka sa po 6.000 KM zbog preuranjene kampanje. Ova kazna proizašla je iz objavljivanja promotivnog spota na društvenim mrežama.

Žalba Odbijena, Rješenje Pravosnažno

„Snaga naroda“ se žalila na odluku CIK-a, ali je Sud odbio njihovu žalbu. Rješenje je time postalo pravosnažno. Činjenica da su dostavili lažnu adresu otežala je situaciju, jer dostava nije mogla biti izvršena.

Problemi sa Dostavljanjem

Sud je 16. jula pokušao dostaviti rješenje na adresu koju je „Snaga naroda“ označila. Međutim, 18. jula, dostava je vraćena s oznakom „nije poznat“ na adresi.

Zastupnik Objašnjava Situaciju

Arnel Isak, sin Rame Isaka i zastupnik u Parlamentu FBiH, istakao je da su njihova adresna rješenja bila jasno vidljiva. Unatoč tome, odluka Suda postala je pravosnažna.

Posljedice Ponovljenih Prekršaja

Ukoliko se prekršaji ponove, CIK može izreći veće kazne. Također, postoji i mogućnost poništenja ovjere političkog subjekta, ukoliko se utvrdi krivica kandidata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -