Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTragedija na Drini: Pronađeno tijelo migranta i uznemirujući detalji potrage

Tragedija na Drini: Pronađeno tijelo migranta i uznemirujući detalji potrage

Pretraga na rijeci Drini

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Bratunca danas su pronašli tijelo jednog migranta na rijeci Drini. Ovo tragično otkriće desilo se na lokalitetu Zalužje, gdje su članovi modula za potragu nastavili s aktivnostima.

Učešće raznih timova u potrazi

Na pretrazi su učestvovali timovi Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, policija iz Bratunca, kao i pripadnici Granične policije BiH. Ove akcije su se vodile na desnoj obali rijeke, u saradnji s MUP-om Republike Srbije.

Otežani uvjeti zbog visokog vodostaja

Prema informacijama, vodostaj Drine je danas povećan, što dodatno otežava potrage. Pretraživanje se sprovodi zbog incidenta koji se dogodio juče, kada se čamac s migrantima prevrnuo.

Tragične posljedice incidenta

Migranti su, prema izjavama, pokušali preći rijeku iz Srbije prema Bosni i Hercegovini. Policija je zatekla 18 osoba na obali. Nažalost, tijela nekih nestalih su također pronađena, uključujući tijelo bebe i njene majke.

Reakcije i izjave

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije, Ivica Dačić, potvrdio je kako su MUP Srbije aktivno sudjelovali u pretrazi jezercima uz Drinu. Ova tragedija ponovo ukazuje na opasnosti s kojima se migranti suočavaju tijekom putovanja kroz ovu regiju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -