Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHObustava saobraćaja u Sarajevu: Pripremite se za manifestaciju

Obustava saobraćaja u Sarajevu: Pripremite se za manifestaciju

Obustava saobraćaja za vrijeme manifestacije

MUP Kantona Sarajevo obavijestio je javnost o potpunoj obustavi saobraćaja u određenim ulicama. Ova zabrana će trajati od danas, 15 sati, do 05.00 sati 24. augusta. Ulice koje će biti pogođene su Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Kaptol, Ćemaluša, Dalmatinska, Kulovića, Mehmeda Spahe, Pruščakova i Alije Isakovića.

Alternativni pravci i preporuke za posjetioce

Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce. To uključuje rute kao što su Mula Mustafe Bašeskije – Pehlivanuša – Petrakijina – Mehmed Paše Sokolovića – Bjelave – Džidžikovac – Koševo – Maršala Tita. Policijski službenici će regulisati saobraćaj kako bi osigurali sigurnost učesnika.

Očekivani broj posjetilaca i savjeti

Organizatori manifestacije očekuju više od 25.000 posjetilaca. S obzirom na to, građanima se preporučuje korištenje javnog gradskog prevoza ili ovlaštenih taxi usluga. Ukoliko se odlučite stati vlastitim automobilom, parkirajte na označenim mjestima.

Sigurnosne mjere za posjetioce

MUP Kantona Sarajevo podsjeća na stroge sigurnosne mjere. Na javnim okupljanjima zabranjeno je nositi vatreno, hladno oružje ili pirotehnička sredstva, kao i druge opasne predmete. Molimo posjetioce da se pridržavaju ovih mjera kako bi svi mogli uživati u manifestaciji bez incidenata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -