Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHButmir dobio moderan sportsko-zabavni park za djecu

Butmir dobio moderan sportsko-zabavni park za djecu

Prvi sportsko-rekreativni centar u Butmiru

Najmlađi stanovnici naselja Butmir napokon su dobili adekvatan prostor za igru. Općina Ilidža je otvorila savremeni sportsko-zabavni park. Ovaj projekt je dugogodišnja potreba lokalne zajednice.

Otvorenje uz poštovanje heroja

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja centra. Istakao je važnost ovog prostora za igru i rekreaciju. Park nosi ime Emil Gavranović, heroja iz Butmira, koji je učinio mnogo za odbranu zemlje tokom agresije.

Pohvale za ulaganje u sport i mlade

Muzur je naglasio kako centar omogućava sigurnu igru za sve generacije. Park sadrži sportske terene za basket i mali fudbal. Također, uključuje igrališta s fitness spravama i tri igrališta za djecu svih uzrasta.

Moderni sadržaji za sve građane

Nova lokacija se proteže na površini od 4.000 m² i okružena je tartan stazom za trčanje. Ova investiranja obogatit će turističku ponudu Ilidže. Očekuje se povećanje broja posjetitelja i ostvarivanja noćenja.

Značaj za lokalnu zajednicu

Sportsko-rekreativni centar u Butmiru predstavlja značajan napredak za lokalnu zajednicu. Ovaj park pruža više nego samo prostor za igru, on je centar okupljanja i aktivnosti za sve građane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -