Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHEdukacija ljekara iz KCUS-a: Usavršavanje u Njemačkoj

Edukacija ljekara iz KCUS-a: Usavršavanje u Njemačkoj

Prioritetni program za medicinsko osoblje

U narednom periodu, jedna od ključnih aktivnosti KCUS-a bit će usavršavanje ljekara i medicinskog osoblja Klinike urgentne medicine. Ova edukacija će se odvijati u vojno-civilnim zdravstvenim ustanovama u Njemačkoj.

Važnost hitne medicinske skrbi

Doc.dr Adnan Mušanović, šef Klinike urgentne medicine, naglašava važnost ove inicijative. Naime, ova Klinika zbrinjava najteže životno ugrožene pacijente, čiji životi ovise o brzim i stručnim reakcijama medicinskog tima.

Poboljšanje stručnosti i iskustva

“Oduševljen sam što naši ljekari imaju priliku za dodatno usavršavanje. Medicina je oblast koja se konstantno razvija i zahtijeva cjeloživotno obrazovanje,” izjavio je Mušanović. Edukacija u Njemačkoj će omogućiti sticanje novih vještina i iskustava koja će biti korisna pri radu s pacijentima.

Zahvalnost i saradnja s EUFOR-om

Visoki predstavnici EUFOR-a izrazili su zahvalnost Klinici urgentne medicine, kao i ostalim klinikama KCUS-a, za pružene usluge. Oni ističu da su zadovoljni odnosom osoblja prema pripadnicima snaga EUFOR-a.

Otvorena vrata Kliničkog centra UNSA

Na kraju, prof.dr Sabina Prevljak, zamjenica v. d. generalne direktorice, istakla je otvorenost Kliničkog centra UNSA za sve kojima je potrebna zdravstvena skrb.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -