Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBorjana Krišto se susrela sa Johannom Satlerom u oproštajnom sastanku

Borjana Krišto se susrela sa Johannom Satlerom u oproštajnom sastanku

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, održala je sastanak s Johannom Satlerom, posebnim predstavnikom Evropske unije u BiH. Ovaj susret, koji se održao u Sarajevu, imao je oproštajni karakter, s obzirom na to da Satler napušta svoju poziciju šefa Delegacije EU.

Odlična saradnja i evropski put BiH

Krišto je zahvalila Satleru za njegovu posvećenost i ulogu u evropskom putu Bosne i Hercegovine. Istakla je važnost dijaloga i suradnje između Vijeća ministara i EU-a, koji su ključni za napredak BiH ka EU integracijama.

Ključni preduvjeti za članstvo u EU

Na sastanku je naglašeno da je postizanje povijesnog zelenog svjetla za otvaranje pregovora s EU-om ključni cilj. Krišto je podsjetila da je kontinuitet reformske dinamike od suštinske važnosti za dalji napredak BiH.

Pitanja koja ostaju otvorena

Također, istaknuta su otvorena politička pitanja, poput Izbornog zakona BiH, koja će igrati značajnu ulogu u budućim reformama i implementaciji evropskih zakona i normi.

Krišto je na kraju poželjela Satleru mnogo sreće i uspjeha u njegovoj daljnjoj diplomatskoj karijeri. Ovaj susret simbolizira značajnu fazu u odnosima između BiH i EU.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -