Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDodikove Rječi o Teritorijalnom Integritetu BiH: Trivić Oštro Kritikuje

Dodikove Rječi o Teritorijalnom Integritetu BiH: Trivić Oštro Kritikuje

Kritika Milorada Dodika od strane Trivićeve

Izjava Milorada Dodika o poštovanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine izazvala je oštre reakcije. Jasminka Trivić, politička konkurentica, izjavila je da je Dodik “podvio rep” pred američkim ambasadorom. Ona sumnja u iskrenost njegovih riječi, pitajući se koga zapravo laže.

Stepen Izdaje ili Prilagodbe?

Trivićeva je naglasila da se Dodik već dugo vremena bavi verbalnim vratolomijama. “Izgleda da pokušava da se dodvori Amerikancima iz očiglednih razloga”, dodala je ona. Ova izjava dolazi nakon niza sastanaka i najavljenih referenduma koji su naslućivali mogućnost secesije Republike Srpske.

Pomenute Smjernice i Prijetnje

Ona je kritikovala Dodika zbog vođenja “prekoplotarskih rasprava” s ambasadorima. “To je nanijelo štetu cijelom RS-u”, izjavila je. Trivićeva smatra da je ponizno nakon 15 godina retorike o nezavisnosti reći da ta politika nikad nije bila njegova.

Izjava koja se ne zaboravlja

U zaključku, Trivić se osvrnula na to kako bi, da nisu mediji prenijeli izjavu, pomislili da je neko hakovao Dodikov Twitter nalog. Ova situacija pridonosi neizvjesnosti u političkoj areni RS-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -