Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVažne informacije o radovima i obustavama saobraćaja na putevima BiH

Važne informacije o radovima i obustavama saobraćaja na putevima BiH

Radovi na autoputu A-1

Trenutno se izvode radovi na sanaciji kolovoza na platou naplatnog mjesta Lepenica, na autoputu A-1. Obustava saobraćaja na ovom mjestu bit će totalna. Radovi će trajati od danas, 08.00 sati, pa sve do petka, 23. augusta, također u 08.00 sati.

Periodične obustave i zadržavanja

Osim u spomenutom periodu, nova obustava saobraćaja predviđena je za ponedjeljak, 26. augusta, od 08.00 sati do utorka, 27. augusta, do 08.00 sati. Vozačima se preporučuje strpljenje i razumijevanje.

Radovi na magistralnim putevima

Nastavak radova također se očekuje na magistralnom putu Nemila-Žepče, gdje se formiraju duže kolone vozila u oba smjera. U Loparama, na dionici Tuzla-Čelić, zbog deminerskih radova očekuju se povremene obustave saobraćaja do 30 minuta između 08.00 i 16.00 sati.

Sanacije i ograničenja na mostovima

Na magistralnim putevima Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Rogatica-Ustiprača također se izvode sanacioni radovi. Na mostu kod Ustiprače, vozila iznad 30 tona ne mogu prolaziti, dok manja vozila saobraćaju jednom trakom.

Granični prijelazi i zadržavanja

Do kraja augusta, granični prijelaz Krstac otvoren je za putnički saobraćaj. Usled radova zabranjen je saobraćaj za vozila veća od 5 tona na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika. Zadržavanja na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška mogu trajati duže, dok na ostalim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Više informacija i aktuelna zadržavanja vozači mogu pratiti na web stranici bihamk.ba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -