Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHStravično trostruko ubistvo u Sanskom Mostu šokiralo Bosnu i Hercegovinu

Stravično trostruko ubistvo u Sanskom Mostu šokiralo Bosnu i Hercegovinu

Incident koji se dogodio u Općoj gimnaziji

Trostruko ubistvo u Sanskom Mostu potreslo je cijelu Bosnu i Hercegovinu. O ovom stravičnom zločinu izvještavaju i svjetski mediji, a osjećaji nevjerice su prisutni svuda. Uviđaj na mjestu zločina, koji se dogodio u Općoj gimnaziji, završen je jučer u 18 sati.

Mjere koje su poduzeli policija i Tužilaštvo

Policija je izvršila pretrese stambenih i popratnih objekata, kao i vozila osumnjičenog. Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, potvrdio je ove informacije za portal “Avaza”. Prema njegovim riječima, Tužilaštvo je naložilo određivanje kriminalističkih i forenzičkih radnji radi utvrđivanja svih okolnosti zločina.

Detalji o završenom uviđaju i hospitalizaciji

U toku istražnog postupka, planira se i obdukcija žrtava, a sve aktivnosti će biti dokumentovane od strane istražitelja. Podsjećamo da je domar Mehemed Vukalić izvršio trostruko ubistvo na sastanku u školi pucajući iz automatske puške.

Konferencija za medije Tužilaštva

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona zakazalo je konferenciju za medije na kojoj će biti objavljeni dodatni detalji o ovom nemilom događaju. Nakon ubistva, Vukalić je pokušao izvršiti samoubistvo, ali je hospitaliziran na UKC RS u Banjoj Luci.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -