Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGorska služba spašavanja uspješno spasila dva ljudska života u Tomislavgradu

Gorska služba spašavanja uspješno spasila dva ljudska života u Tomislavgradu

Akcija potrage za nestalim osobama

Gorska služba spašavanja (GSS) Tomislavgrad proteklih dana je imala dvije veoma važne akcije. Ove akcije su se odvijale na području općine Tomislavgrad, gdje su spašeni životi dviju osoba.

Pomoć iz zraka

U utorak u kasnim večernjim satima, GSS Tomislavgrad primila je dojavu o nestanku 34-godišnjeg S.B. iz naselja Mokronoge. Nakon dolaska na teren, spasioci su utvrdili da se osoba kreće kanjonom rijeke Šuice. Na osnovu ove informacije, pozvani su timovi iz GSS HBŽ i HGSS Stanica Posušje, koji su donijeli bespilotne letjelice i termovizijske kamere za efikasnije pretraživanje.

Uključivanje zajednice

U potrazi su učestvovali članovi GSS-a, lokalni mještani, policija te timovi iz susjednih stanica. Ovaj zajednički rad doveo je do pronalaska nestale osobe odmah iza ponoći. Nakon pronalaska, S.B. je predan policijskim službenicima u Tomislavgradu.

Još jedna uspješna akcija

Dva dana ranije, GSS Tomislavgrad je imala sličnu akciju. Prijavljena je 40-godišnja osoba koja se udaljila od kuće. Tim spasioca odmah je izašao na teren, a pridružili su im se GSS HBŽ i HGSS Stanica Posušje. Kombinacijom tehnika, uspostavili su kontakt s nestalom osobom i organizovali njen transport do hitne pomoći.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -