Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPremijer Uk i Visoki Predstavnik Šmit Razgovarali o Razvoju Sarajeva

Premijer Uk i Visoki Predstavnik Šmit Razgovarali o Razvoju Sarajeva

Važne Teme za Kanton Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, održao je danas sastanak s visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu, Kristijanom Šmitom. Na sastanku su razmatrane ključne teme koje se tiču razvoja Kantona Sarajevo i cijele BiH.

Poboljšanje Javnog Saobraćaja

Šmit je istakao značajan napredak koji je Kanton Sarajevo postigao u oblasti javnog saobraćaja. Ovi napori značajno doprinose ne samo zadovoljstvu korisnika, već i poboljšanju ekoloških uslova u gradu.

Projekti za Bolji Kvalitet Zraka

Tokom sastanka, razgovarano je i o brojnim projektima koji su usmjereni na poboljšanje kvaliteta zraka. Premijer Uk je naveo inicijative koje se trenutno pripremaju ili implementiraju s ciljem smanjenja štetnih emisija.

Energetska Efikasnost i Elektrifikacija

Među značajnim projektima su zamjena ložišta na fosilna goriva, kao i nabavka električnih autobusa. Takođe, planira se subvencioniranje taxi vozača za kupovinu hibridnih ili električnih vozila.

Optimizam i Spremnost za Saradnju

Sastanak je završio u pozitivnom tonu, uz zajedničku volju za poboljšanje društvenog stanja u Kantonu Sarajevo i šire. Obje strane su izrazile spremnost za saradnju i daljnje korake prema održivom razvoju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -