Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHŽepa ponovo bez struje: Problemi sa snabdijevanjem traju već mjesecima

Žepa ponovo bez struje: Problemi sa snabdijevanjem traju već mjesecima

Problemi sa električnom energijom u Žepi

Gotovo 130 porodica u mjesnoj zajednici Žepa ponovo je bez struje. Ovaj problem je počeo jučer, a stanovnici se suočavaju s poteškoćama tokom cijelog ljeta. Predsjednik MZ Žepa, Nezim Cocalić, ističe da su kvarovi na mreži postali svakodnevica.

Uticaj na svakodnevni život

Cocalić navodi kako je situacija neizdrživa. “Ljudi često zovu, aparati im pregorijevaju, a hrana se kvari”, ističe on. U Žepi nema prodavnica koje bi mještanima omogućile svakodnevne kupovine. Zato su prisiljeni kupovati namirnice za mjesec dana, što dodatno otežava situaciju kada dođe do nestanka struje.

Apel nadležnima

Problemi sa snabdijevanjem strujom nisu ograničeni samo na Žepu. Stanovnici susjednih mjesta, kao što su Borik kod Rogatice, Luka i Krušev Dol u općini Srebrenica, takođe se žale na iste poteškoće. Cocalić apeluje na lokalnu Elektrodistribuciju da hitno riješe ove kvarove.

Sve veća frustracija

Nezim Cocalić tvrdi da su mu lokalne službe prestale odgovarati na pozive. “Dođe ekipa, pa nestane struje. U zimskim mjesecima bili smo bez struje i po četiri do pet dana”, naglašava. On dodaje da je kontaktirao različite institucije, ali je suočen s prebacivanjem odgovornosti između različitih nivoa vlasti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -