Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZenica domaćin 26. Međunarodnog košarkaškog turnira "Kengur kup 2024"

Zenica domaćin 26. Međunarodnog košarkaškog turnira “Kengur kup 2024”

Uvod u “Kengur kup 2024”

U Gradskoj upravi Zenica održana je konferencija za medije povodom predstojećeg 26. Međunarodnog košarkaškog turnira “Kengur kup 2024”. Ovaj značajan sportski događaj zakazan je za 24. i 25. avgusta 2024. godine u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

Podrška Grada Zenica

Gradonačelnik Fuad Kasumović je naglasio važnost podrške sportskim manifestacijama. Pored čestitki organizacionom odboru, pohvalio je i kontinuirani rad Košarkaškog kluba Kengur.

“Kengur kup” predstavlja važnu manifestaciju koja promoviše košarku i pruža priliku mladim sportistima da se pokažu na međunarodnom nivou.

Detalji turnira

Predsjednik KK Kengur, Enver Jahić, istaknuo je izazove organizacije turnira. Ove godine, turnir će trajati dva dana i odigrati 23 utakmice. Učestvovaće 18 ekipa iz 10 gradova.

Jahić se zahvalio gradonačelniku na podršci, posebno ističući Gradske arene “Husejin Smajlović”. Ovaj objekat je savršen za ovakav događaj.

Zaključak

Turnir “Kengur kup 2024” obećava da će biti uzbudljiva sportska manifestacija koja dodatno afirmiše Zenicu kao središte sporta u regionu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -