Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPosjeta direktora CIA-e Bosni i Hercegovini: Milorad Dodik govori o borbi protiv...

Posjeta direktora CIA-e Bosni i Hercegovini: Milorad Dodik govori o borbi protiv terorizma

Bitna posjeta u kontekstu borbe protiv terorizma

Direktor CIA-e, William Burns, posjetio je Bosnu i Hercegovinu, a ovu posjetu istakao je Milorad Dodik. On je naglasio važnost saradnje u borbi protiv terorizma, smatrajući je obavezom svih slobodnih naroda.

Republika Srpska i njena posvećenost

Dodik je istakao da je Republika Srpska posvećena borbi protiv terorizma i otvorena je za saradnju u tom aspektu. “Saradnja na ovoj planu je ključna”, poručio je Dodik putem društvenih mreža.

Teritorijalni integritet BiH

Još jedna važna tačka koju je Dodik istakao jeste doprinos Republike Srpske očuvanju suvereniteta BiH. Objasnio je da RS nikada nije osporavala teritorijalni integritet, nego da se zalaže za političku borbu u skladu sa Daytonskim sporazumom.

Odgovornost svih etničkih zajednica

Dodik je naglasio značaj zajedničke odgovornosti svih etničkih zajednica u funkcionisanju države. “Bosna i Hercegovina je zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda”, dodao je Dodik, sugerirajući potrebu za uključivanjem svih strana u dijalog.

Pitanje secesionizma

Prema izvorima Klix.ba, jedna od ključnih tema razgovora tokom posjete bila je secesionistička retorika u RS-u. Ova tema ostaje provokativna i aktuelna u kontekstu političkih razgovora u zemlji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -