Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNapad na ministra Nešića u Sarajevu: Hitna reakcija službi osigurala bezbjednost

Napad na ministra Nešića u Sarajevu: Hitna reakcija službi osigurala bezbjednost

Incident na ulicama Sarajeva

Danas je u Sarajevu zabilježen ozbiljan incident u kojem je vozilo ministra sigurnosti BiH, Nenada Nešića, postalo meta napada. Prema informacijama iz Ministarstva sigurnosti BiH, nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja ministra, poslanim jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih lica.

Napad na vozilo ministra

Vozač automobila namjerno se zalijetao prema vozilima ministra Nešića i njegovog obezbjeđenja, čime je izložio sve učesnike saobraćaja velikom riziku. Nakon što je napadač neuspješno pokušao da ometa vozila, nastavio je s opasnim manevrom iz suprotnog smjera.

Brza reakcija nadležnih službi

Nazad srećom, pripadnici policije Kantona Sarajevo brzo su reagirali. Ministar Nešić je, zahvaljujući njihovoj intervenciji, uspješno ispraćen na svoje radno mjesto. Policija je pristupila legitimisanju napadača koji je izazvao ovaj incident.

Oštro reagovanje Ministarstva sigurnosti BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH najoštrije osuđuje ovaj napad i poziva nadležne institucije da hitno istraže slučaj. Od njih se očekuje da preduzmu sve neophodne mjere radi osiguravanja bezbjednosti ministra i svih građana.

Poziv na odgovornost

U saopćenju se ističe potreba temeljitog ispitivanja okolnosti incidenta, te adekvatnog sankcionisanja počinioca u skladu sa zakonom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -