Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOsvanula Biciklistička Staza Sarajevo-Pale: Nova Era Turizma u BiH

Osvanula Biciklistička Staza Sarajevo-Pale: Nova Era Turizma u BiH

Simbolični Početak Projekta

Na platou ispred Kozije ćuprije danas je ozvaničen početak izgradnje biciklističke staze Sarajevo-Pale. Ovaj projekt podržava Evropska unija u saradnji sa gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo, kao i općinama Stari Grad, Istočni Stari Grad i Pale.

Održivi Turizam i Razvoj

Projekat ima za cilj razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini. Planira se izgradnja biciklističke staze duge 13 km, koja će uključivati mostove i tunele.

EU je na ovaj projekt izdvojila 2,3 miliona eura. Biciklistička staza polazi od sarajevske Vijećnice i prolazi kroz pješačku zonu Dariva. Krajnja tačka trase je u blizini stare željezničke stanice Pale.

Izjave Značajnih Ličnosti

Ambasador EU, Johann Sattler, izjavio je da će staza koristiti i biciklistima i pješacima te je naglasio koliko je projekt bio kompleksan, uključujući različite entitete i općine.

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, pojasnila je da je ovo poseban dan za oba grada. Naglasila je kako je ovo novi sadržaj koji će obogatiti turističku ponudu.

Projekat Kroz Oko Stručnjaka

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, vjeruje da će ovaj projekt značajno poboljšati turističku ponudu. Biciklistička staza će povezati Sarajevo i Istočno Sarajevo modernim putem.

Planirani Završetak

Završetak izgradnje biciklističke staze planiran je za august iduće godine. Izvođač radova je HP Investing d.o.o. iz Mostara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -