Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVandalizam u Sarajevu: Pekara "Manja" na meti protesta građana

Vandalizam u Sarajevu: Pekara “Manja” na meti protesta građana

U sarajevskom naselju Hrasno, pekara “Manja” doživjela je vandalizam. Na izlogu ovog objekta, nepoznati počinilac ispisao je poruku koja je izazvala burne reakcije građana.

Posljednja preostala poslovnica

Pekara “Manja” je posljednja koja još uvijek radi u Sarajevu. Ostale poslovnice locirane na Koševu, Otoci, Čengić Vili, Dobrinji i Vogošći zatvorene su. Ovakav razvoj događaja ukazuje na nezadovoljstvo lokalnog stanovništva prema ovom preduzeću.

Javne izjave vlasnika izazvale bijes

Glavni uzrok nezadovoljstva leži u javnim nastupima vlasnika pekare, Saše Trivića. On je na društvenim mrežama izražavao stavove koji veličaju ratne zločince, poput Ratka Mladića. Ove izjave potaknule su niz incidenata, uključujući vandalizam izloga pekare.

Provokativne izjave na društvenim mrežama

Trivić je nedavno na društvenoj mreži X provocirao korisnike, pitajući: “Da li to hoćete i u Srbiji da napravite novu Srebrenicu?”. Njegova izjava “U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se” dodatno je podgrijala reakcije društva. Ove izjave su poslužile kao katalizator za vandalizam.

Reakcija lokalne zajednice

Vandalizam nad pekarom “Manja” smatra se odgovorom na Trivićeve kontroverzne stavove. Građani traže odgovornost za ovakve javne ispade i zlostavljanje povijesnih događaja. Ovakvi incidenti ponovno otvaraju raspravu o mržnji i podjelama u društvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -