Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHŠef CIA-e Vilijam Džozef Barns u posjeti Bosni i Hercegovini: Važne poruke

Šef CIA-e Vilijam Džozef Barns u posjeti Bosni i Hercegovini: Važne poruke

Posjeta Vilijama Džozefa Barnsa

Direktor CIA-e, Vilijam Džozef Barns, boravio je jučer u Sarajevu. Tokom posjete, sastao se sa ključnim političkim i obavještajnim ličnostima u Bosni i Hercegovini.

Razgovor s Almirom Džuvom

Sastao se s direktorom OSA-e Almirom Džuvom, gdje su razgovarali o aktuelnoj secesionističkoj retorici Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske.

Povezivanje sigurnosnih pitanja

Barns je također imao susrete s članovima Predsjedništva BiH i ministrom vanjskih poslova, Elmedinom Konakovićem. Ovi susreti su od velikog značaja za sigurnosna pitanja u regionu.

Provjera stanja među migrantima

Direktor Službe za poslove sa strancima, Žarko Laketa, istaknuo je prisutnost bivših specijalaca afganistanske vojske među migrantima. Ovo dovodi do novih izazova za sigurnost BiH.

Bitka za rijeku Unu

Gradonačelnik Bihaća, Elvedin Sedić, u razgovoru s “Dnevnim avazom”, naglašava kako su građani vodili bitku za rijeku Unu, dok je situacija s migrantima sve teža.

Culturalni trenuci na 30. SFF-u

Holivudska zvijezda Meg Rajan također je prisustvovala 30. Sarajevo Film Festivalu. Izrazila je čast što se može pojaviti na ovakvom festivalu, govoreći o važnosti kulture.

Tragični događaji u Sarajevu

Nažalost, glavnim gradom ponovo odjekuje tragična vijest. U Sarajevu se dogodilo brutalno ubistvo, gdje je pronađena zaklana žena, što dodatno ukazuje na sigurnosne izazove.

Za više informacija, pročitajte današnje izdanja “Dnevnog avaza” ili posjetite našu digitalnu platformu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -