Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistrica Hota-Muminović i Vijeće roditelja razgovarali o izazovima u Zavodu “Mjedenica”

Ministrica Hota-Muminović i Vijeće roditelja razgovarali o izazovima u Zavodu “Mjedenica”

Sastanak sa Edom Čelebićem

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, održala je danas sastanak s Edom Čelebićem, predsjednikom Vijeća roditelja Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”. Tema sastanka bila je aktuelna problematika unutar Zavoda.

Obustava programa nije na stolu

Ministrica Hota-Muminović naglasila je da se nikada nije razmatrala mogućnost obustave programa predškolskog odgoja i obrazovanja u “Mjedenici”. Istaknula je da su raniji medijski izvještaji uzrokovali veliku uznemirenost među roditeljima i javnošću.

Internatski smještaj i novi standardi

Osim toga, ministrica je pojasnila da pitanje internatskog smještaja nije bilo ranije jasno uređeno. Ministarstvo priprema nove standarde za rad učeničkih domova. Očekuje se da će “Mjedenica” imati priliku da do septembra 2024. godine uredi rad internata sukladno internim pravilima.

Radno-okupacione terapije za osobe sa invaliditetom

Na sastanku se posebno raspravljalo o radno-okupacionoj terapiji za odrasle osobe sa invaliditetom. Suglasno, dogovoreno je da se pristupi multisektorskom rješavanju ovog pitanja, kako bi se našli odgovarajući zakonski okviri.

Planiranje narednih koraka

U bliskoj budućnosti planira se organizacija sastanka sa svim relevantnim ministrima i predstavnicima Zavoda. Cilj je brzo naći rješenja za dugogodišnje izazove u oblasti radno-okupacione terapije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -