Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDirektor CIA-e, William Burns, ponovo u Bosni i Hercegovini

Direktor CIA-e, William Burns, ponovo u Bosni i Hercegovini

Sastanci sa ključnim liderima BiH

Direktor Centralne obavještajne agencije (CIA), William Burns, danas dolazi u glavni grad Bosne i Hercegovine. Prema informacijama koje je dobio Klix.ba, planirano je da se sastane s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Almirom Džuvom, i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Bez prekida veze s Bosnom i Hercegovinom

Ovo nije prvi put da Burns posjećuje BiH. Tokom prethodnih posjeta, djelovao je kao pomoćnik američkog državnog sekretara. Njega je tada zanimala politička situacija i rad Ureda visokog predstavnika (OHR).

Pitanja državne imovine u fokusu

Tokom svojih ranijih posjeta, Burns je pokazao poseban interes za funkcioniranje državne imovine. Ove teme ostaju aktuelne i nedavno, s obzirom na poteškoće koje BiH ima s tim pitanjima.

Burns kao poznavalac stanja u zemlji

Zbog učestalih posjeta, može se reći da je Burns dobar poznavalac političkih prilika u Bosni i Hercegovini. Njegovo zalaganje za suverenitet BiH i podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu ostaje dosljedno.

Tokom posjete 2012. godine, kazao je: “Na svim svojim sastancima sam jasno kazao da ostajemo čvrsto privrženi suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -