Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSarajevo Oduševilo Novinare: Turistička Tura u Okviru 30. Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Oduševilo Novinare: Turistička Tura u Okviru 30. Sarajevo Film Festivala

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, organizovala je posebnu turističku turu za novinare iz regiona. Ova aktivnost dio je proslave 30. izdanja poznatog festivala.

Upoznajte Sarajevo kroz filmski festival

Novinari su tokom ture imali priliku istražiti bogatstvo filmskih sadržaja, ali i doživjeti duh Sarajeva. Turistički vodič detaljno je predstavio historiju, kulturu i gastronomiju grada, uz obilazak njegovih najznačajnijih znamenitosti.

Ruta obilaska znamenitosti

Tura je započela kod Narodnog pozorišta, a zatim su protagonisti obišli Titovu ulicu do Vječne vatre. Sljedeća stanica bila je Saborna crkva, kao i Katedrala srca Isusova, gdje su se susreli Istok i Zapad.

Baščaršija i njene ljepote

Nakon obilaska centralnih dijelova grada, novinari su prošetali kroz Baščaršiju. Posjetili su Gazi Husrev-begovu džamiju, Sebilj i tradicionalne ulice Kazandžiluk i Bravadžiluk.

Završetak ture na Latinskoj ćupriji

Tura se završila na Latinskoj ćupriji, a zajednički dojam novinara bio je izuzetno pozitivan. S obzirom na bogat sadržaj, mnogi su izrazili želju da se ponovo vrate u Sarajevo, što je oslikano i u saopćenju Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -