Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOdluka o obustavljanju gradnje na vrelu Une izazvala oduševljenje

Odluka o obustavljanju gradnje na vrelu Une izazvala oduševljenje

U najnovijem izdanju “Dnevnog avaza” saznajte kako je obustavljena gradnja na vrelu Une. Odluku pozdravlja i poznati režiser Emir Kusturica. Iako je odluka donijeta, Kusturica naglašava da aktivisti ne namjeravaju stati ovdje.

Štetan utjecaj na prirodu

Zavod za zaštitu okoliša izdao je izvještaj koji ukazuje na štetne utjecaje izgradnje na prirodni ekosistem. Ova saznanja dodatno su potvrdila neophodnost zaštite tog područja.

Upravni spor protiv investitora

Inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata Hrvatske odlučila je pokrenuti upravni spor protiv investitora. Rješenje inspekcije zabranjuje izgradnju male hidroelektrane na rijeci Uni.

Podrška lokalne zajednice

Ova odluka izazvala je oduševljenje mještana Donje Suvaje. Ekološki aktivisti su više od sedam dana blokirali radove, boreći se za očuvanje prirodnog pejzaža.

Druge zanimljivosti iz “Dnevnog avaza”

Uz ovu vijest, čitajte i o mladom glumcu Lazaru Dragojeviću, kao i stručnom saradniku WHO-a Mirzi Palu. On navodi da BiH još nema vakcinu protiv majmunskih boginja.

Ne propustite i uspjeh Almina Karamehmedovića, Sarajlije na čelu najveće TV mreže u Americi. Iz razgovora s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem saznajte više o fiskalnoj reformi do kraja godine.

Za više informacija, pregledajte naše digitalno izdanje putem ovog linka: Dnevni avaz.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -