Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPomozi.ba donira 100.000 KM Udruženju Renesansa: Podrška ženama oboljelim od karcinoma

Pomozi.ba donira 100.000 KM Udruženju Renesansa: Podrška ženama oboljelim od karcinoma

Udruženje Pomozi.ba doniralo je 100.000 konvertibilnih maraka Udruženju Renesansa. Ova donacija namijenjena je ženama koje pate od karcinoma dojke i ginekoloških karcinoma. Cilj je olakšati njihov svakodnevni život u borbi protiv ove teške bolesti.

25 godina podrške i borbe

Udruženje Renesansa ove godine obilježava 25 godina postojanja. Organizacija trenutno broji oko 200 aktivnih članica. Svakodnevno primaju poruke i pozive iz cijele Bosne i Hercegovine. Njihova misija je pružiti podršku ženama kroz izazovan period liječenja.

Više od 6.000 članova kroz historiju

Do sada je više od 6.000 članova prošlo kroz udruženje. Mnoge žene ne prisustvuju aktivnostima, ali se javljaju prema individualnim potrebama. Enida Glušac, predsjednica Udruženja Renesansa, naglašava važnost kontinuirane podrške za oboljele žene tokom procesa liječenja.

Zajednički izazovi i borba za prava

Besima Kašibović, jedna od članica, ističe svakodnevne borbe s kojima se susreću onkološki pacijenti. Njen primjer pokazuje teške posljedice karcinoma na obitelj. Unatoč tome, zahvalila je Pomozi.ba na neprocjenjivoj podršci pacijentima.

Problemi koje donosi liječenje

Eldina Zolj-Balenović, također članica Renesanse, objasnila je izazove s kojima se susreću tokom liječenja. Osim karcinoma, pacijenti se bore i sa drugim zdravstvenim problemima. Neki neophodni lijekovi i pripomoći nisu dostupni, što dodatno otežava situaciju.

Pomozi.ba je od početka 2024. godine donirala blizu četiri miliona KM za oboljele građane BiH. Ova podrška od ključne je važnosti za mnoge koji se bore s teškim bolestima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -