Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKonferencija o održivosti: Zeleni klub i SFF se udružuju za bolju budućnost

Konferencija o održivosti: Zeleni klub i SFF se udružuju za bolju budućnost

Održavanje ključnih tema na konferenciji

Dvodnevna konferencija, koja se održava u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, predstavlja važan korak ka podizanju svijesti o održivosti. U svjetlu održavanja Sarajevo Film Festivala, konferencija će se fokusirati na dekarbonizaciju, energetsku tranziciju i urbanu mobilnost. Učesnici će raspravljati o posljedicama klimatskih promjena i potrebama zaštite životne sredine.

Partnerstvo Zelenog kluba i UNDP-a

Ova konferencija je rezultat saradnje Zelenog kluba i Sarajevo Film Festivala, uz podršku UNDP-a. Ovakva partnerstva se provode već drugu godinu zaredom. Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH, naglasio je važnost ovog susreta u kontekstu višegodišnjeg partnerstva sa SFF-om.

Opredijeljenost prema smanjenju emisija

Magazinović je istakao da je opredjeljenje SFF-a da postane karbonski festival izuzetno važno. Ovaj cilj zaslužuje pažnju i akciju. Kroz zajedničke aktivnosti, svi učesnici mogu doprinijeti zaštiti životne sredine.

Zadovoljstvo UN-ovih predstavnika

Ingrid McDonald, rezidentna koordinatorica UN-a u BiH, izrazila je zadovoljstvo razgovorima sa parlamentarcima. Podsjetila je na riječi generalnog sekretara UN-a, Antonia Guterresa, koji krizom naziva vitalnom za cijelo čovječanstvo. Ovaj susret omogućava konstruktivnu diskusiju o najznačajnijim izazovima današnjice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -