Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNestabilno Vrijeme u Bosni i Hercegovini: Kiša i Pljuskovi Očekuju se do...

Nestabilno Vrijeme u Bosni i Hercegovini: Kiša i Pljuskovi Očekuju se do Kraj Sedmice

U Bosni i Hercegovini ovaj tjedan možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prognoza predviđa kišu, pljuskove i grmljavinu širom zemlje. Lokalno će biti i obilnijih pljuskova, što će dodatno utjecati na vremenske prilike.

Temperaturne Vrijednosti

Jutarnje temperature zraka varirat će između 15 i 20 stepeni, dok na jugu zemlje dostižu do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom će biti između 25 i 30 stepeni.

Detaljna Prognoza po Danima

U Sarajevu se jutro može očekivati sunčanije, dok će oblačnost povećati od sredine dana. Kiša će povremeno padati od sredine dana prema večernjim satima. Jutarnja temperatura u Sarajevu bit će oko 17 stepeni, dok će dnevna dosegnuti oko 28 stepeni.

Trodnevna Vremenska Prognoza

U utorak, 20. augusta, širom zemlje će povremeno padati kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, dok će vjetar biti slab do umjerene jačine.

U srijedu, 21. augusta, očekujemo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa lokalnim pljuskovima, većinom u Bosni. Najviša dnevna temperatura bit će između 24 i 32 stepena.

Četvrtak, 22. augusta, donosi stabilizaciju vremena sa pretežno sunčanim uvjetima. Temperatura će se kretati između 26 i 35 stepeni, posebno na jugu zemlje.

Biometeorološka Prognoza

Pogoršanje vremena sa kišom i pljuskovima moglo bi negativno utjecati na meteoropate. Glavobolje i nesanica mogu se javiti, dok će hronični bolesnici osjećati pojačane tegobe. S obzirom na niže temperature, biometeorološke prilike trebale bi biti povoljnije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -