Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPožari u Hercegovini: Situacija pod kontrolom, ali oprez ostaje

Požari u Hercegovini: Situacija pod kontrolom, ali oprez ostaje

Na konjičkom području, požar na lokalitetu Vrtaljica/Suhi Do je većinom ugašen. Na nekim mjestima požar je i dalje aktivan, ali je pod kontrolom. Ovo su informacije koje je saopćio Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Aktivna požarišta

Na području Prenj, požar na lokalitetu Crno Polje još uvijek je aktivan, ali na manjim mjestima. Za sada, stanovništvo kao ni stambeni objekti nisu ugroženi, što pruža određenu dozu sigurnosti građanima. Sve nadležne institucije nastavljaju s praćenjem situacije.

Bilans požara

Prema izvještaju, u posljednja 24 sata na području HNK zabilježeno je ukupno 14 požara. Od toga, šest požara registrovano je u Mostaru, kao i u Čapljini, dok su dva požara zabilježena u Konjicu. Efikasno djelovanje vatrogasnih jedinica je ključno u ovakvim situacijama kako bi se spriječilo dalje širenje požara.

Izvori sigurnosti

Operativni centar Civilne zaštite poziva sve građane na oprez i praćenje lokalnih izvora informacija. U ovakvim situacijama, saradnja i komunikacija između građana i vlasti je izuzetno važna. Timski rad može značajno pomoći u borbi protiv požarnih stihija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -