Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGužve na putevima u Bosni i Hercegovini tokom odmora

Gužve na putevima u Bosni i Hercegovini tokom odmora

Sezona godišnjih odmora donosi izazove

U Bosni i Hercegovini započela je sezona godišnjih odmora. S tim u vezi, očekujemo značajne gužve na većini puteva. Posebno je zauzet put Sarajevo-Mostar, gdje se promet odvija u oba smjera.

Savjeti za putovanje u vrućim danima

Zbog visoke dnevne temperature, BIHAMK preporučuje putnicima da planiraju putovanje u ranim jutarnjim satima ili kasnim poslijepodnevnim satima. Ako putujete u najtoplijem dijelu dana, savjetuje se pravljenje češćih pauza.

Gužve na graničnim prijelazima

Od ranih jutarnjih sati, zabilježen je pojačan promet vozila na graničnim prijelazima. Duga zadržavanja su na izlazu iz zemlje na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Gradina, Velika Kladuša i Orašje.

Ograničenja i opasnosti na putevima

Izvršavaju se radovi na nekoliko dionica, što usporava saobraćaj. Važno je držati odstojanje između vozila i koristiti sigurnosni pojas. Vozači teretnih vozila trebaju isključiti iz saobraćaja kada primijete dugačke kolone putničkih vozila.

Posebne okolnosti tokom saobraćaja

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona mogu prolaziti jednom trakom. Za vozila preko 30 tona, saobraćaj je obustavljen. Granični prijelaz Krstac, na putu Gacko-Nikšić, otvoren je za putnički saobraćaj do kraja avgusta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -