Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGužve na Graničnim Prijelazima: Čekanja i Savjeti za Vozače

Gužve na Graničnim Prijelazima: Čekanja i Savjeti za Vozače

Dok jedni uživaju na odmoru, drugi se vraćaju kući. Na graničnim prelazima širom Bosne i Hercegovine zabilježene su veće gužve i čekanja. Posebno duga zadržavanja primećena su na izlazu iz zemlje.

Najkritičniji Granični Prijelazi

Gužve su posebno izražene na graničnim prijelazima kao što su Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Osoje, Orašje, Bosanska Dubica, Doljani, Gabela Polje i Bijača. Na graničnom prelazu Gradina, dugačke kolone formiraju se u oba smjera, uz zatajenja koja se često mijenjaju.

Snažne Kolone na Prelazu Bijača

Na graničnom prelazu Bijača, čekanja su drastično povećana zbog samo jednog aktivnog šaltera. Ove kilometarske kolone stvaraju dodatne poteškoće za vozače koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu.

Savjeti za Vozače

Iz BIHAMK-a su upozorili vozače na predstojeće pojačanje prometa, posebno na putu Sarajevo-Mostar. Preporučuju vozačima da drže odstojanje između vozila i koriste sigurnosne pojaseve.

Radovi na Magistralnim Putovima

Zbog aktuelnih radova, BIHAMK je izdvojio nekoliko magistralnih puteva. Ovo su: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača. Vozači se savjetuju da budu oprezni i planiraju svoje putovanje unaprijed.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -