Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUoči Sarajevo Film Festivala: Inspekcija kontrolisala 38 ugostiteljskih objekata i hotela

Uoči Sarajevo Film Festivala: Inspekcija kontrolisala 38 ugostiteljskih objekata i hotela

Uoči održavanja 30. Sarajevo Film Festivala, inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove proveli su značajne kontrolne aktivnosti. Tokom protekle dvije sedmice avgusta, izvršeno je 38 inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima i hotelima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Preventivne mjere inspekcije

Sa porastom turističkog prometa tokom festivala, inspektori su se fokusirali na objekte gdje borave gosti. Izdato je 26 rješenja o otklanjanju utvrđenih nedostataka, dok novčane sankcije nisu izrečene. Cilj je bio unaprijediti kvalitet usluge i osigurati potrebne zdravstvene standarde.

Intenzivirane inspekcijske kontrole

Od 16. do 23. avgusta 2024. godine, sanitarni inspektori planiraju intenzivirati kontrole. Inspekcija će provjeriti da li su izvršene obavezne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije. Također, bit će utvrđeno da li su obavljeni pregledi na kliconoštvo za zaposlene u proizvodnji ili prometu namirnica.

Kontrola kvaliteta hrane

Inspektori za hranu nastavit će vršenje inspekcijskih nadzora u skladu s propisima. To uključuje službena uzorkovanja kako bi se osiguralo da su svi ugostiteljski objekti i hoteli usklađeni s pravilima o sigurnosti hrane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -