Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBesplatan javni prijevoz za učenike, studente i penzionere u Sarajevu!

Besplatan javni prijevoz za učenike, studente i penzionere u Sarajevu!

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Edin Šteta, najavio je nastavak podrške mladim ljudima i njihovim roditeljima. Odluka je omogućila besplatan javni prijevoz za sve učenike, bez obzira na tip škole. Ministarstvo se trudi da omogući efikasne procese izdavanja karata, a učenici će biti upoznati s procedurama koje će provoditi prijevoznici.

Besplatan prijevoz za više kategorija

Osim učenika, besplatan prijevoz također će imati studenti i penzioneri s minimalnom penzijom. Ova odluka je rezultat razgovora o budućim aktivnostima Ministarstva, koje teži poboljšanju kvalitete usluga javnog prevoza. Predstoje planovi i za noćni javni prevoz, koji će biti dostupan besplatno od ponoći do jutarnjih sati.

Poboljšanje usluge i sigurnosti

Šteta je izrazio zadovoljstvo zbog omogućavanja besplatnog javnog prijevoza tokom cijele godine. Ova mjera se smatra veoma važnom za mlade i starije građane. Ministarstvo redovno prima poruke zahvalnosti za ovu odluku, ali i korisne prijedloge za poboljšanje javnog prevoza.

“Naša vizija je slušati potrebe građana i raditi na njihovim sugestijama. To nam daje dodatni motiv”, zaključno je poručio Šteta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -