Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSunčano i Vruće Vrijeme U Bosni i Hercegovini: Crveni Meteoalarm Na Snazi

Sunčano i Vruće Vrijeme U Bosni i Hercegovini: Crveni Meteoalarm Na Snazi

Prognoza Vremena

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano i vruće vrijeme. U popodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina. Ovi vremenski fenomeni najvjerojatnije će se javiti u centralnim, zapadnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine.

Vjetar i Temperature

Na jugu i jugozapadu zemlje vjetar će biti slab do umjeren, dok će u ostalim dijelovima puhaljti sjeverni i sjeveroistočni vjetrovi. Jutarnja temperatura zraka varirat će od 19 do 25 stepeni Celzijusa. Na jugu i sjeveru temperature će dostići i do 28 °C.

Dnevne temperature zraka kretaće se od 34 do 40 °C, a lokalno su moguće i temperature do 42 °C. U Sarajevu nas očekuje sunčano i vruće vrijeme, s jutarnjom temperaturom oko 20 °C, dok se očekuje da dnevna temperatura dostigne oko 38 °C.

Crveni Meteoalarm

Na snazi je crveni meteoalarm zbog visokih temperatura. To upozorenje sugerira da bi svi građani trebali biti oprezni kako bi izbjegli potencijalne zdravstvene rizike. Savjetuje se da se izbjegne boravak na otvorenom tijekom najtoplijih dijelova dana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -