Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKomšić o spomeniku generalu Alagiću: "Kako vas nije stid?"

Komšić o spomeniku generalu Alagiću: “Kako vas nije stid?”

Tokom nedavne posjete Vlašiću, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, osvrnuo se na proteste članova HDZ-a zbog postavljanja spomenika generalu Armije RBiH, Mehmedu Alagiću. Komšić je ukazao na neprihvatljive reakcije koje dolaze od onih koji negiraju istinu o ratnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini.

Izjava o spomeniku generalu Alagiću

Komšić se zapitao kako nektod može imati obraza stavljati pripadnike Armije RBiH u isti kontekst sa zlikovcima iz prošlosti. Kako je naveo, ovi koji negoduju zbog spomenika ne shvataju da mir u BiH može biti postignut isključivo na osnovu istine.

Važnost istine za mir u BiH

„Niko istinu ne može sakriti“, rekao je Komšić i naglasio važnost poštovanja svih naroda koji čine Bosnu i Hercegovinu. On je poručio da su pripadnici Armije i MUP-a uvijek branili svoje i nikada nisu otimali od drugih. To je, prema njegovim riječima, ključna razlika koja ih osnažuje.

Poruke o toleranciji u društvu

Komšić je istakao da je ova zemlja dom za sve, naglašavajući da se poštovanje ne zasniva na mržnji prema bilo kojem narodu. „U ovoj zemlji ima mjesta za svakoga“ poručio je, pozivajući na jedinstvo i razumijevanje.

Sa svojim izjavama, Komšić nastavlja podizati svetu temu u vezi s ratnom prošlošću i pokušava skrenuti pažnju na neophodnost pomirenja i prihvatanja istine u BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -