Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKontroverza oko rada Zavoda: Šta se zaista dešava?

Kontroverza oko rada Zavoda: Šta se zaista dešava?

U posljednje vrijeme se podigla velika prašina oko rada Zavoda, koji se bavi djecom s poteškoćama u razvoju. Na početku, predstavnici Ministarstva su održali sastanak s direktoricom Zavoda, Zumretom Jeinom. Cilj sastanka bio je upoznavanje direktorice s potrebom za pravnim okvirom koji bi omogućio organizaciju internata u Zavodu.

Dokumentacija koja je zatražena

Na ovom sastanku, kako se navodi, Ministarstvo je zatražilo dodatnu dokumentaciju o radu Zavoda. Istaknuto je da se žele provjeriti određeni aspekti, uključujući individualno prilagođene programe za učenike i evidenciju prisustva djece na nastavi. Uzimajući u obzir da su to obaveze za svako dijete s poteškoćama u razvoju, ovo dodatno istraživanje je postalo ključno.

Medijske spekulacije o obustavi rada

Javna rasprava se dodatno zakomplikovala kada su neki mediji 13. augusta objavili informacije o navodnoj obustavi rada Zavoda. Međutim, iz Uprave se demantira ove tvrdnje, naglašavajući da rad Zavoda neće biti obustavljen. Ovo je dodatno pridonijelo stvaranju konfuzije među građanima.

Šta dalje?

Prema riječima Hote-Muminović, situacija se dodatno zakomplicirala zbog netočnih informacija koje su se pojavile u medijima. Stručnjaci i predstavnici Ministarstva nastoje doći do tačnih podataka kako bi osigurali najbolju podršku za djecu s poteškoćama u razvoju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -