Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIzgradnja nove zgrade Muzičke škole u Tuzli: Učenici još uvijek čekaju

Izgradnja nove zgrade Muzičke škole u Tuzli: Učenici još uvijek čekaju

Rušenje stare zgrade Muzičke škole

Nažalost, stara zgrada Muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” u Tuzli morala je biti srušena zbog dotrajalosti. Ova građevina imala je značajnu ulogu u obrazovanju brojnih muzičkih umjetnika u Bosni i Hercegovini.

Završetak radova i poteškoće s useljenjem

Izgradnja nove zgrade započela je 2021. godine i radovi su okončani, ali učenici se još uvijek ne nalaze u novim školskim klupama. Zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona, Amra Nadarević – Vodenčarević, postavila je pitanje o stanju useljenja.

Odgovor Ministarstva obrazovanja i nauke

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK je odgovorilo da će novi objekat biti stavljen u upotrebu nakon pribavljanja svih neophodnih dozvola i priključaka na infrastrukturnu mrežu. Ovaj složen projekt uključuje više javnih preduzeća, zbog čega je nemoguće precizirati kada će se učenici preseliti.

Vrijednost novog objekta

Izgradnja novog objekta muzičke škole bila je prijeko potrebna jer su učenici i nastavno osoblje ranije radili u neuslovnim prostorijama. Trenutno se nalaze u Osnovnoj školi Centar u Tuzli, koja također nije optimalna. Nova zgrada će imati površinu između 700 i 800 kvadratnih metara, čime će omogućiti bolju edukaciju i rješavanje postojećih problema.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -