Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHLjeto donosi promjene: Kiša i smanjenje temperature u Bosni

Ljeto donosi promjene: Kiša i smanjenje temperature u Bosni

Upravna prognoza za predstojeće dane

Lokalni pljuskovi očekuju se u sjevernim i centralnim regions Bosna i Hercegovine. Slični meteorološki fenomeni nisu isključeni ni na jugu zemlje. Očekivano naoblačenje donosi padavine, s tim da će zapadni dijelovi najprije osjetiti promjene.

Hladniji dani dolaze

Dok mnogi jedva čekaju olakšanje od toplotnog vala, u nedjelju poslijepodne doći će do značajnijeg smanjenja temperature. Kiša će početi padati tokom noći, a predviđa se da će se širiti na cijelu BiH.

Temperaturne varijacije širom zemlje

Minimalne temperature zraka varirat će između 18°C i 24°C u Bosni, dok će u Hercegovini dosezati do 26°C. Dnevne temperature će se kretati između 34°C i 40°C, a od ponedjeljka se očekuju niže maksimalne temperature, između 24°C i 30°C.

Predstojeće tjedne prognoze

Od 22. augusta do kraja prognoznog perioda, predviđa se pretežno sunčano, ali nestabilno vrijeme. Kiša se može očekivati svakodnevno na pojedinim lokacijama. Jutarnje temperature će se kretati između 15°C i 20°C, dok će u Hercegovini dosezati do 23°C.

Preporuke za građane

S obzirom na predstojeće promjene, građanima se savjetuje da budu spremni za kišno vrijeme i niže temperature. Upotreba zaštite od kiše i prilagodba odjeće bit će ključni u narednim danima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -