Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPotpisan Memorandum o saradnji između agencija BiH i Ukrajine u borbi protiv...

Potpisan Memorandum o saradnji između agencija BiH i Ukrajine u borbi protiv korupcije

U jučerašnjem značajnom trenutku, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom i Nacionalna agencija Ukrajine potpisale su Memorandum o saradnji. Ovaj sporazum ima za cilj efikasnije upravljanje imovinom stečenom kroz korupciju i druga krivična djela. Informaciju je javnosti prenio Ured Vlade Federacije BiH.

Potpisnici Memoranduma

Memorandum su potpisali Emir Bašić, v.d. direktora Federalne agencije, i Olena Duma, direktorica Nacionalne agencije iz Ukrajine. Ovaj dogovor označava početak saradnje koja bi trebala doprinijeti razmjeni iskustava i resursa između dviju zemalja.

Ciljevi i aktivnosti

Cilj Memoranduma je unapređenje metoda pronalaska i praćenja imovine. Predviđene su zajedničke aktivnosti, uključujući seminare, webinare i poslovne forume. Ove aktivnosti će se odvijati u Federaciji BiH i Ukrajini.

Jačanje kapaciteta za borbu protiv korupcije

Obje strane su uvjerene da će ova saradnja razviti i jačati kapacitete za borbu protiv nezakonito stečene imovine. Saradnja će donijeti značajne benefite, uključujući međunarodnu razinu s posvećenim radom s organizacijama i fondovima.

Memorandum stupa na snagu odmah, a strane su se dogovorile o redovnim sastancima za njegovu provedbu. Bašić je izrazio uvjerenje da će ova saradnja donijeti značajne rezultate u borbi protiv korupcije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -