Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPojačan Saobraćaj na Graničnim Prelazima u Bosni i Hercegovini

Pojačan Saobraćaj na Graničnim Prelazima u Bosni i Hercegovini

Ovo jutro, promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine znatno je pojačan, posebno na graničnim prelazima. Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje bilježe visoke nivoe saobraćaja. Prema informacijama iz BIHAMK-a, zadržavanja na ostalim graničnim prelazima ne traju duže od 30 minuta.

Sanacioni Radovi Na Putevima

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima, vozači su upozoreni na moguće probleme. Radovi se trenutno izvode na dionicama Vitez-Tavnik i na ulazu u Žepče. Na ovim mjestima, očekuju se duže kolone vozila u oba smjera. BIHAMK moli vozače za strpljenje i razumijevanje.

Obustave Saobraćaja Zbog Deminerskih Radova

Na dionici Tuzla-Čelić, u mjestu Lopare, deminerski radovi svako jutro obustavljaju saobraćaj od 08 do 16 sati na 30 minuta. Tokom posla, vozila se propuštaju svakih 15 minuta.

Aktivni Sanacioni Radovi Na Drugim Putevima

Trenutno su aktuelni radovi na magistralnim putevima Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Olovo-Semizovac. Vozači se mole za oprez prilikom vožnje kroz ove dionice.

Granični Prelazi i Ograničenja

Granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić ostaje otvoren za putnički saobraćaj do kraja avgusta. Međutim, saobraćaj za vozila teža od 5 tona je zabranjen na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika. Teretna vozila preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -