Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVremenska prognoza: Vruće i sunčano, ali očekujte i pljuskove!

Vremenska prognoza: Vruće i sunčano, ali očekujte i pljuskove!

U Bosni i Hercegovini danas će biti veći dio dana pretežno sunčano i vruće. Poslije podne može doći do razvoja oblačnosti, a očekuju se lokalni pljuskovi u Krajini, središnjoj, sjevernoj i sjeveroistočnoj BiH.

Temperature zraka

Vjetar će biti slab do umjerene jačine. U Bosni će puhati sjeverni i sjeverozapadni vjetar, dok će u Hercegovini prevladati jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka kretaće se između 16 i 22 stepena, dok će na jugu zemlje biti do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 34 i 40 stepeni, lokalno i do 42 stepena.

Trodnevna prognoza

U petak, 16. augusta, BiH će ponovo dočekati pretežno sunčano vrijeme. Mogući su lokalni pljuskovi u planinskim područjima. Vjetar će biti slab, a jutarnje temperature će se kretati između 16 i 22 stepena, uz najvišu dnevnu temperaturu između 34 i 40 stepeni.

U subotu, 17. augusta, očekuje se vruće vrijeme uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine. Jutarnje temperature će i dalje biti visoke. Nedjelja, 18. augusta, donosi pretežno sunčano jutro, ali oblačnije popodne uz mogućnost pljuskova.

Biometeorološka prognoza

Visoke temperature noću mogu utjecati na lošiji san i umor kod osjetljivih osoba. Preporučuje se prilagoditi dnevne aktivnosti jutarnjim satima i boraviti u rashlađenim prostorijama kako bi se smanjio utjecaj vrućine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -