Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOgrešević: Cazin je na putu rasta, a pravda mora biti dostupna svima

Ogrešević: Cazin je na putu rasta, a pravda mora biti dostupna svima

Na početku razgovora, aktualni gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, iznio je svoja očekivanja vezana za nadolazeće izbore. Očekuje da će zadržati poziciju gradonačelnika i osigurati šesti mandat. “Nijedan mandat nisam oteo, građani su mi davali sve veću podršku”, istakao je Ogrešević.

Ekonomija Cazina i povratak ljudi

Ograšević je naglasio da se Cazin razvija i da se bilježi povratak građana. “Cazin se naseljava, ekonomija Cazina raste”, dodao je. Njegova vjera u podršku građana dodatno jača njegove ambicije za budući mandat.

Odgovornost za rad i slučaj Hadžibajrića

Razgovor je obuhvatio i slučaj bivšeg načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića. On je uhapšen prošle godine zbog korupcije. Ogrešević je rekao da “svako mora odgovarati za svoj rad”. Takva izjava ukazuje na potrebu za odgovornošću u svim segmentima vlasti.

Pitanje pravde i organizacija Tužilaštva

Govoreći o radu Tužilaštva u Bosni i Hercegovini, Ogrešević je istakao potrebu za razdvajanjem Visokog tužilačkog i sudskog vijeća. “Moramo vidjeti posljedice današnjih odluka za deset ili petnaest godina”, rekao je. Obrazložio je to primjerom procesa protiv pripadnika Armije BiH.

Na kraju, Ogrešević je ukazao na važnost pravde i pravičnog suđenja. Ovaj razgovor ističe značaj političke odgovornosti i transparentnosti u radu vlasti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -